API-rakettkurs, trinn 2: Hvordan bygge spørringer?

Del av kursserie:
Trinn 1: Hva er et API og hvordan funker det? (14.09.2021)
Trinn 2: Hvordan bygge spørringer? (05.10.2021)
Trinn 3: Hvordan kode APIer? (19.10.2021)

Teams-invitasjon sendes til medlemmer i fagnettverket. Har du ikke mottatt invitasjon, men ønsker å være med? Send e-post til dagligleder@pandaanalyse.no.

Jobber du med statistikk og analyse, har hørt litt om APIer, men vet ikke helt hvor du skal starte? Da er denne kursserien for deg.

I løpet av tre totimers digitale sesjoner går vi gjennom ulike funksjons- og bruksområder for APIer. Kursserien er rettet mot deg som er helt fersk, men er også relevant for deg som vil lære litt mer.

Innholdet i kursene er spisset mot relevant bruk av APIer for de som jobber med regional statistikk og analyse i f.eks. fylkeskommuner. Vel gjennom kursinga vil du være i stand til å skrive API-spørringer selv, og å bruke disse til å automatisere datafangst fra blant annet SSB til bruk i kunnskapsgrunnlag eller lignende.

Det ser kanskje vanskelig ut, men det er ikke så ille! Kombinert med kursserien om Power BI gir dette deg mye av basiskunnskapen du trenger for å ta skrittet videre til å digitalisere kunnskapsgrunnlagsarbeidet ditt.

I trinn 2 lærer du:

  • Spørringer: Struktur og oppbygging
  • API-konsoll
  • API mot SSBs statistikkbank

Forberedelser
Trinn 1 av kursserien er anbefalt forkunnskap.
Dersom du ikke fulgte trinn 1 live publiseres opptak av kurset her.

Arrangementet er ferdig.

Dato

05 okt 2021
Expired!

Tid

12:30 - 14:30

Etiketter

Kurs,
Panda+

Sted

Teams